Wetenswaardigheden

ALGEMEEN

Al sinds de 12e en 13e eeuw is Monschau een regionaal belangrijke plaats in het noorden van het Eifelgebergte op ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Aken. In 1352 verwierf het stadrechten. In de 18e eeuw was Monschau een zeer rijke textielstad met zo'n 6000 werknemers. Rond 1900 zakte de textielhandel in en werd Monschau een zeer geliefde toeristenplaats.

BIJZONDERHEDEN VAN MONSCHAU

De Altstadt van Monschau heeft een historische, middeleeuwse stadskern.
Monschau is de groene long van de noord Eifel. Het stadje grenst aan het Nationalpark Eifel en het Hochmoorgebied Hohes Venn. Met ca. 170.000 overnachtingen per jaar is het een van de drukste vakantieplaatsen in de Eifel.
Rohren is het zomer- en wintersportcentrum (skilift, langlauf, zomerrodel, midgetgolf)

In hoofdzaak leeft Monschau vandaag de dag nog van het toerisme. De Monschauer Altstadt is met 2 miljoen dagtoeristen per jaar een metropool in de Eifel. Sinds maart 1996 in Monschau een officieel luftkurort.
Vanaf 2000 is de burcht in Monschau het decor van de Open Air Klassik Festspiele.

MONSCHAU IN CIJFERS

Inwoners: 13.685 totaal waarvan 6.756 mannen en 6.929 vrouwen.
Totale oppervlakte: 95 km², waarvan 45 % bos.
Van het overgebleven deel is 84,5 % akkergrond, 14,5 % woningen en 1,0 % industrie. Dit alles is verdeeld over 7 stadsdelen.
In Monschau vallen meer dan 300 objecten onder de monumentenzorg.

TROUWEN IN MONSCHAU

Als u graag wilt trouwen in de sprookjesachtige omgeving van Monschau, neemt u dan eens contact met ons op. Wij zullen u met plezier over de mogelijkheden informeren en u graag op weg helpen.