Kerstmarkt in Monschau

WITTE KERST........ MARKT ?

Vanaf 30 november tot 23 december 2018 is de Monschauer Weihnachtsmarkt weer open. Op vrijdag en zaterdag van 11:00u tot 21:00u en op zondag van 11:00u tot 20:00u.
In het idyllische centrum staan rondom de grote verlichte kerstboom vele knusse kerststalletjes. De geur van wafels en glühwein, de live muzikanten en de mooi versierde straatjes en pleinen zorgen samen voor dat héle speciale kerstmarkt-gevoel wat u eens meegemaakt moet hebben. Elk jaar voor én met Kerstmis ontvangen wij vele duizenden gasten in het romantische Monschau. Wist u ook dat onze kerstmarkt al eens tot de mooiste van Noordrijn-Westfalen werdt gekozen?

OVERNACHTEN

De kerstmarkt is zo gezellig dat zeker de moeite waard is om hier wat langer van te genieten. Boek daarom nu een Arrangement bij het knusse Hotel & Appartementen De Lange Man.

AGENDA

Tijdens de kerstmarkt is er in het centrum steeds live muziek. Op vrijdag is het de dag voor de alpenhoornblazers en in de avonduren laten de bekende monschauer Torenblazers hun kerstliederen hoog over de daken van Monschau klinken. Ook zijn er diverse muziekkapellen en muzikanten die de kerstsfeer steeds op verschillende momenten en plaatsen kracht bij zetten.

Nieuw is de Kerststal bij de Monschauer-zandsculpturen. Deze vindt u boven de glasblazerij aan de rand van het centrum Dit moet u gezien hebben!.

Ook is er een mooie levende kribbe die elke zaterdag en zondag tijdens de adventsweken in het brouwerijmuseum te zien is. De voorstellingen zijn steeds om 15.00u, 16.00u en 17.00u.

Zeer de moeite waard is de Landschaftskrippe, met zingende herder, in de Sint Michaëlkerk in Höfen. Deze is vanaf de eeste adventsdag tot begin januari elke dag geopend.

OPENINGSTIJDEN

De kerstmarkt is geopend van 30 november 2018 tot en met 23 december 2018. Steeds op vrijdag , zaterdag van 11.00u tot 21.00u en zondag van 11.00u tot 20.00u. Op de andere dagen van de week is de markt buiten gesloten maar zijn wel de overdekte markt en alle winkels gewoon geopend!

PARKEREN

Er zijn in de kerstmarkt-weekenden speciale extra parkeerplaatsen beschikbaar. Van hieruit kunt u met een shuttlebus rechtstreeks naar het centrum.
Ticket enkel 2,50 Euro retour 3,20 Euro.

Parkeren en opstapplaatsen in Imgenbroich (open vr. en za. van 10.00u tot 21.00u en zo. van 10.00u tot 20.00u)
HIMO (tevens 100 touringcar-parkeerplaatsen)
Deze shuttlebus rijdt elke vrijdag, zaterdag en zondag.

Parkeren en opstapplaatsen in Höfen:
Nationalpark Tor, halte bij de kerk (onbeperkt open)
Deze shuttlebus rijdt op zaterdag en zondag van 10.00u tot sluiten van de markt.

Parkeren 'Auf der Haag' bij het scholencentrum.
Deze parkeerplaats ligt net buiten Monschau en is geschikt voor personenauto's.

Tip: U kunt ook gratis parkeren bij Vakantiehotel De Lange Man in Monschau-Rohren. Van hieruit is er een prachtige wandeling van 4,5 km naar de kerstmarkt.


Nog meer informatie: